Overslaan en naar de inhoud gaan

Health Check

Zo werkt het bloedonderzoek.

Een grondige screening van je bloed is een snelle, efficiënte manier om je lichaam beter te begrijpen en met gepersonaliseerd leefstijladvies aan de slag te gaan.

Starten met de
Health Check.

Wat houdt het
bloedonderzoek in?

 • Op basis van een bloedanalyse krijg je een betrouwbaar beeld van je biologische leeftijd, je nutritionele en hormonale balans, jouw risico op hart- en vaatziekten, jouw ontstekingswaarden en stressbelasting.
 • Het dashboard rapport geeft in één oogopslag een overzicht van de belangrijkste gezondheidsrisico's. Het gaat telkens om risico’s die door gepaste aanpassingen in de leefstijl en leefomgeving bijgestuurd kunnen worden.
 • Samen met je arts overleg je welke aanvullende tests noodzakelijk zijn.

Voor wie is het bloedonderzoek?

 • Voor iedereen die met zijn/haar gezondheid begaan is. Hoe sneller een afwijking wordt opgespoord, hoe groter de kans om het probleem aan te pakken of te verhelpen. Zo brengen we mogelijke oorzaken en (risico op) chronische klachten beter in kaart.
 • De Health Check is nuttig vanaf 16 jaar. Bespreek dit altijd met je (huis)arts.
 • De bloedafname kan enkel uitgevoerd worden op doktersvoorschrift.

Hoe verloopt het bloedonderzoek?

 1. 01

  Klinisch onderzoek en voorschrift van de (huis)arts

  Het bloedonderzoek wordt enkel uitgevoerd op voorschrift van een arts. Daarnaast vragen we ook je gewicht, lengte, rokersstatus, buikomtrek en bloeddruk op om het rapport te vervolledigen.

  Enkel artsen ontvangen het Fidlab aanvraagformulier.

 2. 02

  Bloedafname door arts of in een prikcentrum

  De arts doet de bloedafname zelf of verwijst je met een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier naar 1 van onze 40 prikcentra.

  Locaties en openingsuren vind je op https://www.medina.be/nl/locaties/ of https://www.cma.be/nl/locaties/.

 3. 03

  Rapportering en bespreking met je arts

  Je arts ontvangt het Fidlab rapport digitaal binnen de 5 dagen. Je kan bij hem/haar terecht voor een correcte kadering en interpretatie.

 4. 04

  Opvolging door je arts of healthcare professional

  Bekijk samen met je arts of een healthcare professional uit het Fidlab netwerk de interpretatie, opvolging en behandeling van je resultaten. Zij gaan samen met jou op weg naar een gezondere leefstijl.

Onze basistests.

Stress Check

Door chronische stress te meten met een eenvoudige speekseltest, pak je klachten van vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid en depressie aan.

Gut Check

Het darmmicrobioom wordt beschouwd als een weerspiegeling van de algemene gezondheid. Krijg inzicht in dit micro-ecosysteem en de mogelijke impact daarvan op jouw welzijn.

Health Check

Het bloedonderzoek dat je alles vertelt. Van je biologische leeftijd, nutritionele en hormonale balans, tot het risico op hart- en vaatziekten en jouw inflammatoire en stressbelasting.