Overslaan en naar de inhoud gaan

Gut Check

Zo werkt de darmmicrobioomtest.

We analyseren jouw darmgezondheid en bekijken hoe het darmmicrobioom jouw gezondheid kan optimaliseren.

Wat houdt de Gut Check in?

 • Op basis van een stoelgangstaal gaan we na of jouw darmmicrobioom divers genoeg is, of je gewenste en/of ongewenste bacteriën meedraagt en wat je kan doen om je eigen microbioom te verbeteren.

 • Het dashboard rapport geeft in één oogopslag een overzicht van je darmsamenstelling en de belangrijkste gezondheidsrisico’s mocht er een onevenwicht zijn.

 • Naast een grondige analyse zal er een uitgebreid rapport met gepersonaliseerd leefstijl- en voedingsadvies opgemaakt kunnen worden.

 • De Gut Check kan aangevraagd worden door artsen en Fidlab healthcare professionals.

Voor wie is de Gut Check?

 • Ons lichaam en meer bepaald onze darm is gastheer van miljoenen bacteriën en micro-organismen die nodig zijn voor vele lichaamsprocessen waaronder stofwisseling, immuniteit, opname van voedingsstoffen en aanmaak van vitamines. Ze zijn van groot belang voor ons welzijn.
 • Een onevenwichtig darmmicrobioom, of dysbiose, kan tal van (chronische) klachten en ziekten veroorzaken zoals spijsverteringsproblemen, immuunstoornissen, vermoeidheid, huidklachten en hormonale onbalans.
 • De Gut Check is nuttig vanaf 7 jaar. Bespreek dit altijd met je aanvragende zorgverlener.

Hoe verloopt de Gut Check?

 1. 01

  Klinisch onderzoek en voorschrift door arts of healthcare professional

  De Gut Check wordt uitgevoerd op voorschrift van een arts of een Fidlab healthcare professional. Jouw zorgverlener vraagt een Gut Check kit voor je aan. Deze wordt per post naar je toegestuurd.

 2. 02

  Staalname met een Fidlab kit

  Raadpleeg aandachtig de instructies voor je start via de afname-instructies bij de kit. Na afname stuur je de kit zelf op voor analyse.

  We vragen een online leefstijlbevraging in te vullen op moment van staalafname. Met die antwoorden kunnen we je inzicht geven in welke gezondheids- en voedingsadviezen voor jou belangrijk zijn om je darmmicrobioom te optimaliseren.

 3. 03

  Rapportering en bespreking met arts of healthcare professional

  Wanneer je staal binnenkomt analyseren we in 4 tot 5 weken de samenstelling van jouw darmmicrobioom.

  We bezorgen het rapport aan je aanvragende zorgverlener. Je kan bij hem/haar terecht voor een correcte kadering en interpretatie.

 4. 04

  Opvolging door arts of healthcare professional

  Bekijk samen met je arts of Fidlab healthcare professional welke aanpak voor jou werkt. Zij geven praktische ondersteuning rond leefstijl- en voeding.

Onze basisstest

Health Check

Het bloedonderzoek dat je alles vertelt. Van je nutritionele en hormonale balans, tot het risico op hart- en vaatziekten en jouw inflammatoire en stressbelasting.

Stress Check

Door chronische stress te meten met een eenvoudige speekseltest, pak je klachten van vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid en depressie aan.

Gut Check

Het darmmicrobioom wordt beschouwd als een weerspiegeling van de algemene gezondheid. Krijg inzicht in dit micro-ecosysteem en de mogelijke impact daarvan op jouw welzijn.