Overslaan en naar de inhoud gaan

Body insights for a better lifestyle.

Een diagnostische toolkit voor leefstijlgeneeskunde in de dagelijkse praktijk.

Fidlab is een tool ontwikkeld uit de klassieke biologie die je op basis van data meer inzicht geeft in de key drivers van chronische pathologie. Met dit inzicht kan je de zorgvrager motiveren om zijn leefstijl aan te passen.

Diagnostiek voor preventie en leefstijlgeneeskunde.

Een complete visie voor een oorzakelijke behandeling

Fidlab kijkt naar de werking van het menselijk lichaam in zijn geheel. Zo ontwikkel je een beter inzicht op de invloed van risicofactoren.

Je brengt als zorgverlener de samenwerking tussen enkele centrale biologische processen in kaart:

  • Het immuunsysteem

  • De cardiometabole balans

  • Het hormonale evenwicht

  • Het stressresponssysteem

  • Het darmmicrobioom

  • De nutritionele balans

Evoluerende wetenschap vraagt innovatieve diagnostiek

  • Fidlab pakt rapportering anders aan, met persoonlijke en gedetailleerde waarden. Zo detecteer je sneller het risico op afwijkingen en start je een oorzakelijke behandeling op.
  • Je identificeert leefstijlfactoren die de gezondheid beïnvloeden. De nood aan verandering is beter begrijpbaar en haalbaar.
  • We kijken met een ander paar ogen en een focus op preventie naar gezondheid. We streven naar een betere individuele zorg en een sterkere gezondheidszorg als geheel.


Door de wetenschap gesteunde analysen.

Health Check

Een breed, oriënterend bloedonderzoek en preventieve screening die de biologische leeftijd en de inflammatoire, cardiometabole, hormonale en nutritionele status evalueert.

Gut Check

We analyseren het darmmicrobioom en brengen de gevolgen van een dysbiose op het micro-ecosysteem van de darm in kaart.

Stress Check

Het cortisolprofiel in speeksel objectiveert de werking van het stressresponssysteem. Zo meet je het adaptief vermogen en de batterijreserve van een lichaam.

Registreer je bij Fidlab.

Toegang tot tarieven, analysegids en ondersteunend materiaal

Raadpleeg in één oogopslag de tarieven, rapportinterpretaties en wetenschappelijke referenties van de Fidlab tests.

Rapporten, casussen en wetenschappelijke artikels

Optimaliseer de levenskwaliteit van de zorgvrager op een toegankelijke, persoonlijke manier.

Opleidingen, kennis delen en een breder netwerk

We brengen zorgverleners van diverse vakgebieden samen. Zo bouw je samenwerkingen en een netwerk uit, deel je kennis en ervaring en geniet je van opleidingen en seminaries rond leefstijlgeneeskunde.

Ondersteund door +1500 artsen en klinisch biologen, een wetenschappelijke raad en healthcare professionals.

De Fidlab-visie verbindt heel wat gezondheidsdeskundigen uit diverse disciplines. Zo ervaren zij de voordelen van preventieve leefstijlgeneeskunde.

The doctor of the future will give no medicine but will interest his/her patients in the care of the human frame, in diet, and in the cause and prevention of disease.

Prof. Dr. Carlos Van Mieghem, Cardioloog AZ Groeninge Kortrijk, Professor Faculteit Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen KU Leuven, board member Scientific Council of the European Lifestyle Medicine Organization

Chronische aandoeningen worden vaak verergerd of onderhouden door keuzes die we maken in ons voedingspatroon, hoe (weinig) we bewegen, hoe we met stress omgaan. Een Fidlab rapport geeft mij handvatten om chronische klachten vroegtijdig in kaart te brengen en gerichte leefstijlaanpassingen voor te stellen om een proces te stoppen of zelfs om te keren. A long and healthy life: genetics may load the gun, but lifestyle pulls the trigger.

Dr. Kathleen Van Aken, Huisarts en Leefstijlarts Preventieve en Nutritionele geneeskunde

De optimalisatie van een gezond brein kan alleen met een grondige evaluatie (neurologisch onderzoek, bloedonderzoek, medische beeldvorming) van de hersenen, gevolgd door leefstijladvies, bereikt worden. Indien goed opgevolgd, leidt leefstijladvies tot een maximale efficiëntie en effectiviteit van de hersenfunctie. Een optimale hersenfunctie heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid en de gezondheid van alle andere organen in het lichaam.

Dr. Chris Van der Linden, Neuroloog en oprichter Centrum voor Neurologie en Orthomoleculaire Geneeskunde (CNOG)

Met behulp van de Health Check en Stress Check van Fidlab kan ik mijn trainingen nog doelgerichter aanpassen aan mijn levensstijl. Deze bieden inzichten die me helpen om naar topprestaties te streven. Ik raad het aan voor mensen in het dagelijks leven, omdat het een effectieve tool is om hun levensstijl op de juiste manier aan te pakken.

Astrid Verhoeven, Olympisch marathonloopster, oprichter en coaching Project.Mensch

Preventie is geen toverwoord: het werkt... dat geldt ook voor leefstijlgeneeskunde.

Dr. Luc Colemont, Maagdarmspecialist & Managing Director vzw Stop Darmkanker

Omdat kleine aanpassingen in onze huidige levensstijl een grote impact kunnen hebben op onze toekomst, doen we aan leefstijlgeneeskunde. Samen met andere experts bouwen we op een duurzame manier aan een gezond en energiek lichaam. Fidlab brengt ons lichaam in kaart om de valkuilen vroegtijdig op te sporen. Patiënten deze inzichten geven, is onze drijfveer.

Dr. Mireille Van den Steen, Huisarts en Leefstijlarts Preventieve en Nutritionele geneeskunde

Gepersonaliseerde voedings- en leefstijlingrepen zijn de missing link in een duurzaam gezondheidsplan.

Els Cornelis, Nutritionist en co-founder Revive Coaching

Gezondheid en welzijn in de brede zin van het woord horen bij de belangrijkste zaken in het leven. Met behulp van leefstijlgeneeskunde kan je hier zelf controle over houden en met kleine en eenvoudige stappen je gezondheidstoekomst positief beïnvloeden.

Dr. Van Branteghem Annaïk, Leefstijl- en preventieve geneeskunde

The future of medicine is here, it's just not widely distributed yet.

Wencel Top, Klinisch Bioloog en oprichter Fidlab