Overslaan en naar de inhoud gaan

Body insights for a better lifestyle.

Een diagnostische toolkit voor leefstijlgeneeskunde in de dagelijkse praktijk.

Fidlab is een tool ontwikkeld uit de klassieke biologie die je op basis van data meer inzicht geeft in de key drivers van chronische pathologie. Met dit inzicht kan je de zorgvrager motiveren om zijn leefstijl aan te passen.

Diagnostiek voor preventie en leefstijlgeneeskunde.

Een complete visie voor een oorzakelijke behandeling

Fidlab kijkt naar de werking van het menselijk lichaam in zijn geheel. Zo ontwikkel je een beter inzicht op de invloed van risicofactoren.

Je brengt als zorgverlener de samenwerking tussen enkele centrale biologische processen in kaart:

  • Het immuunsysteem

  • De cardiometabole balans

  • Het hormonale evenwicht

  • Het stressresponssysteem

  • Het darmmicrobioom

  • De nutritionele balans

Evoluerende wetenschap vraagt innovatieve diagnostiek

  • Fidlab pakt rapportering anders aan, met persoonlijke en gedetailleerde waarden. Zo detecteer je sneller het risico op afwijkingen en start je een oorzakelijke behandeling op.
  • Je identificeert leefstijlfactoren die de gezondheid beïnvloeden. De nood aan verandering is beter begrijpbaar en haalbaar.
  • We kijken met een ander paar ogen en een focus op preventie naar gezondheid. We streven naar een betere individuele zorg en een sterkere gezondheidszorg als geheel.


Door de wetenschap gesteunde analysen.

Health Check

Een breed, oriënterend bloedonderzoek en preventieve screening die de biologische leeftijd en de inflammatoire, cardiometabole, hormonale en nutritionele status evalueert.

Stress Check

Het cortisolprofiel in speeksel objectiveert de werking van het stressresponssysteem. Zo meet je het adaptief vermogen en de batterijreserve van een lichaam.

Registreer je bij Fidlab.

Toegang tot tarieven, analysegids en ondersteunend materiaal

Raadpleeg in één oogopslag de tarieven, rapportinterpretaties en wetenschappelijke referenties van de Fidlab tests.

Rapporten, casussen en wetenschappelijke artikels

Optimaliseer de levenskwaliteit van de zorgvrager op een toegankelijke, persoonlijke manier.

Opleidingen, kennis delen en een breder netwerk

We brengen zorgverleners van diverse vakgebieden samen. Zo bouw je samenwerkingen en een netwerk uit, deel je kennis en ervaring en geniet je van opleidingen en seminaries rond leefstijlgeneeskunde.

Ondersteund door +1500 artsen en klinisch biologen, een wetenschappelijke raad en healthcare professionals.

De Fidlab-visie verbindt heel wat gezondheidsdeskundigen uit diverse disciplines. Zo ervaren zij de voordelen van preventieve leefstijlgeneeskunde.

The doctor of the future will give no medicine but will interest his/her patients in the care of the human frame, in diet, and in the cause and prevention of disease.

Carlos Van Mieghem, Cardioloog AZ Groeninge Kortrijk, Professor Faculteit Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen KU Leuven, board member Scientific Council of the European Lifestyle Medicine Organization

Onze leefomstandigheden vandaag zijn verder dan ooit verwijderd van waar we als mens op voorzien zijn, nochtans is de impact van leefstijl op ziekte en gezondheid enorm. Chronische aandoeningen worden vaak, zo niet veroorzaakt, dan wel verergerd of onderhouden door keuzes die we maken in oa. ons voedingspatroon, hoe (weinig) we bewegen, hoe we met stress omgaan.

Een Fidlab rapport geeft mij als arts een tool in handen om oorzakelijke mechanismen van chronische klachten (vroegtijdiger) in kaart te brengen en gerichte interventies door te voeren om een proces te stoppen of mogelijk zelfs om te keren. A long and healthy life: genetics may load the gun, but lifestyle pulls the trigger.

Kathleen Van Aken, Algemene- en leefstijlgeneeskunde

Gezondheid en welzijn in de brede zin van het woord horen bij de belangrijkste zaken in het leven. Met behulp van leefstijlgeneeskunde kan je hier zelf controle over houden en met kleine en eenvoudige stappen je gezondheidstoekomst positief beïnvloeden.

Dr. Van Branteghem Annaïk, Leefstijl- en preventieve geneeskunde

Gepersonaliseerde voedings- en leefstijlingrepen zijn de missing link in een duurzaam gezondheidsplan.

Els Cornelis, Orthomoleculair nutritionist en co-founder Revive Coaching

The future of medicine is here, it's just not widely distributed yet.

Wencel Top, Klinisch Bioloog en oprichter Fidlab

Omdat kleine aanpassingen in onze huidige levensstijl een grote impact kunnen hebben op onze toekomst, doen we aan leefstijlgeneeskunde. Samen met andere experts bouwen we op een duurzame manier aan een gezond en energiek lichaam. Fidlab brengt ons lichaam in kaart om de valkuilen vroegtijdig op te sporen. Patiënten deze inzichten geven, is onze drijfveer.

Mireille Van den Steen, Lifestyle arts Preventieve en Nutritionele geneeskunde