Overslaan en naar de inhoud gaan

Health Check

Starten met de Health Check.

De resultaten evalueren biologische leeftijd, inflammatie, cardiometabole, hormonale en nutritionele balans en oxidatieve stress.

Voor een uitgebreid onderzoek vraag je de Hormonale Check en/of Nutritionele Check aan.

Deepdive in de Checks.

Health Check en Cardiometabole Check

 • In één oogopslag een overzicht van de belangrijkste gezondheidsrisico's. Deze kunnen telkens door aanpassingen in de leefstijl of leefomgeving bijgestuurd worden.
 • Een screening van FidAge®, inflammatie, insulineresistentie, hart- en vaatziekten, hormonale en nutritionele balans, methylcapaciteit en leverbelasting.
 • Sluimerend afwijkingen in deze biologische systemen kunnen leiden tot chronische klachten.
 • De Cardiometabole Check is een beperkter profiel dat geschikt kan zijn voor de opvolging van zorgvragers.

Hormonale Check: schildklier, bijnieren, stress-respons en geslachtshormonen

 • Verstoorde hormonale systemen spelen een hoofdrol in chronische aandoeningen. Waar oorzaak en gevolg niet altijd lineair duidelijk is.
 • De resultaten kunnen gebruikt worden ter evaluatie van een verstoord hormonaal bilan. Preventief of als diagnose en opvolging.
 • Leefstijlaanpassingen kunnen bijdragen tot herstel van een disbalans. Zo worden klachten van vermoeidheid, depressie, constipatie en een verhoogd risico op overgewicht aangepakt.

Nutritionele Check: unieke evaluatie van de macro- en micronutritionele balans

 • Een eenzijdig voedingspatroon, dysbiose van de darm, verarmde bodem en industrialisering van voeding zijn de belangrijkste oorzaken van een verstoorde nutritionele balans.
 • We combineren aanbevolen dagelijkse hoeveelheden en bloedwaarden van de belangrijkste macro- en micronutriënten om tot een gepersonaliseerd suppletie advies te komen.
 • Het onderzoek heeft als doel het individueel eetgedrag en voedingsgewoonten te verbeteren. Met een evenwichtige nutritionele balans kan het lichaam optimaal functioneren.

Stappenplan voor het bloedonderzoek.

 1. 01

  Fidlab aanvraagformulier en beschikbare Checks

  Op het Fidlab aanvraagformulier vind je de beschikbare Checks. Je start met de Health Check en samen met je zorgvrager bespreek je de nood aan andere Checks of optionele analysen.

  Geen aanvraagformulier? Contacteer ons op 03 231 36 89 of via info@fidlab.be. We bezorgen enkel artsen het Fidlab aanvraagformulier. Samenwerkende artsen kunnen ook digitaal aanvragen via MyLab onder Fidlab Health Check.

 2. 02

  Staalafname en klinische gegevens

  Om de Health Check te analyseren, hebben we verschillende stalen nodig. Contacteer ons als je niet over deze tubes beschikt. We leveren ze in jouw praktijk:

  - 1 x serum (rode dop)
  - 1 x EDTA (paarse dop)
  - 1 x fluoride (grijze dop)
  - 1 x HDT (witte dop)

  Voor de Health Check en Cardiometabole Check vul je ook alle klinische gegevens correct in. Dat kan digitaal ook via MyLab: gewicht, lengte, rokersstatus, buikomtrek en bloeddruk.

 3. 03

  Staalophaling

  Samenwerkende artsen vragen staalophaling aan via de secretariaten van het labo Medina/CMA. Wens je voor een eerste keer Fidlab aan te vragen, contacteer ons op 03 231 36 89 en wij doen het nodige.

  Je kan zorgvragers met het ondertekende aanvraagformulier ook naar één van onze 40 prikcentra laten gaan voor een bloedafname. Locaties en openingsuren raadplegen ze via: https://www.medina.be/nl/locaties/ en https://www.cma.be/nl/locaties/

 4. 04

  Resultaten

  Na 5 dagen ontvang je het rapport digitaal, via e-mail. Maak een account aan bij Medina/CMA om de resultaten ook via onze onlinetool MyLab te raadplegen.

 5. 05

  Interpretatie en opvolging

  Bekijk samen met je zorgvrager welke opvolging nodig is. Voor klinische vragen staan de consulterende artsen van Fidlab paraat. Stuur je gegevens naar info@fidlab.be met staalnummer en je vraag en we contacteren je binnen de 3 werkdagen voor een consult.

  Registreer/log in op onze website en raadpleeg de analysegids waar je onder meer inzicht krijgt over interpretatie van het rapport.

  Overweeg eventueel een samenwerking met een healthcare professional uit het Fidlab netwerk. Zij voltooiden de Fidlab opleiding rond leefstijldiagnostiek en staan klaar met praktische ondersteuning voor jouw zorgvrager.

Fidlab basistests.

Stress Check

Het cortisolprofiel in speeksel objectiveert de werking van het stressresponssysteem. Zo meet je het adaptief vermogen en de batterijreserve van een lichaam.

Health Check

Een breed, oriënterend bloedonderzoek en preventieve screening die de biologische leeftijd en de inflammatoire, cardiometabole, hormonale en nutritionele status evalueert.