Overslaan en naar de inhoud gaan

Body insights for a better lifestyle.

Je lichaam vertelt je veel en dat snap je enkel wanneer je je lichaam begrijpt. Fidlab geeft je dat inzicht.

Met efficiënte en zorgvuldige tests bieden we je een basis om jouw leefstijl aan te pakken. Een lichaam en geest in balans, voor een optimale gezondheid.

Health Check

Het bloedonderzoek dat je alles vertelt. Van je biologische leeftijd, nutritionele en hormonale balans, tot het risico op hart- en vaatziekten en jouw inflammatoire en stressbelasting.

Gut Check

Het darmmicrobioom wordt beschouwd als een weerspiegeling van de algemene gezondheid. Krijg inzicht in dit micro-ecosysteem en de mogelijke impact daarvan op jouw welzijn.

Stress Check

Door chronische stress te meten met een eenvoudige speekseltest, pak je klachten van vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid en depressie aan.

Waarom starten met Fidlab?

Een betere leefstijl met de juiste inzichten

Samen met je (huis)arts analyseert en interpreteert Fidlab jouw gezondheid, voor een betere leefstijl en levenskwaliteit op basis van gefundeerde inzichten.

Wetenschappelijk onderbouwd model

Fidlab steunt op wetenschappelijk onderzoek en bestaande analyses, in combinatie met innovatieve algoritmes en validatie door professoren en specialisten.

Toegankelijk voor iedereen

Een standaard bloedonderzoek is de beste start voor een persoonlijke inkijk in jouw gezondheid.

Ondersteund door +1500 artsen en klinisch biologen, een wetenschappelijke raad en healthcare professionals.

De Fidlab-visie verbindt heel wat gezondheidsdeskundigen uit diverse disciplines. Zo ervaren zij de voordelen van preventieve leefstijlgeneeskunde.

The doctor of the future will give no medicine but will interest his/her patients in the care of the human frame, in diet, and in the cause and prevention of disease.

Prof. Dr. Carlos Van Mieghem, Cardioloog AZ Groeninge Kortrijk, Professor Faculteit Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen KU Leuven, board member Scientific Council of the European Lifestyle Medicine Organization

Chronische aandoeningen worden vaak verergerd of onderhouden door keuzes die we maken in ons voedingspatroon, hoe (weinig) we bewegen, hoe we met stress omgaan. Een Fidlab rapport geeft mij handvatten om chronische klachten vroegtijdig in kaart te brengen en gerichte leefstijlaanpassingen voor te stellen om een proces te stoppen of zelfs om te keren. A long and healthy life: genetics may load the gun, but lifestyle pulls the trigger.

Dr. Kathleen Van Aken, Huisarts en Leefstijlarts Preventieve en Nutritionele geneeskunde

De optimalisatie van een gezond brein kan alleen met een grondige evaluatie (neurologisch onderzoek, bloedonderzoek, medische beeldvorming) van de hersenen, gevolgd door leefstijladvies, bereikt worden. Indien goed opgevolgd, leidt leefstijladvies tot een maximale efficiëntie en effectiviteit van de hersenfunctie. Een optimale hersenfunctie heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid en de gezondheid van alle andere organen in het lichaam.

Dr. Chris Van der Linden, Neuroloog en oprichter Centrum voor Neurologie en Orthomoleculaire Geneeskunde (CNOG)

Met behulp van de Health Check en Stress Check van Fidlab kan ik mijn trainingen nog doelgerichter aanpassen aan mijn levensstijl. Deze bieden inzichten die me helpen om naar topprestaties te streven. Ik raad het aan voor mensen in het dagelijks leven, omdat het een effectieve tool is om hun levensstijl op de juiste manier aan te pakken.

Astrid Verhoeven, Olympisch marathonloopster, oprichter en coaching Project.Mensch

Omdat kleine aanpassingen in onze huidige levensstijl een grote impact kunnen hebben op onze toekomst, doen we aan leefstijlgeneeskunde. Samen met andere experts bouwen we op een duurzame manier aan een gezond en energiek lichaam. Fidlab brengt ons lichaam in kaart om de valkuilen vroegtijdig op te sporen. Patiënten deze inzichten geven, is onze drijfveer.

Dr. Mireille Van den Steen, Huisarts en Leefstijlarts Preventieve en Nutritionele geneeskunde

Preventie is geen toverwoord: het werkt... dat geldt ook voor leefstijlgeneeskunde.

Dr. Luc Colemont, Maagdarmspecialist & Managing Director vzw Stop Darmkanker

Gepersonaliseerde voedings- en leefstijlingrepen zijn de missing link in een duurzaam gezondheidsplan.

Els Cornelis, Nutritionist en co-founder Revive Coaching

The greatest medicine of all is to teach people how not to need it.

Dr. Rudy Proesmans, Huisarts en Leefstijlarts Preventieve en Nutritionele geneeskunde

Gezondheid en welzijn in de brede zin van het woord horen bij de belangrijkste zaken in het leven. Met behulp van leefstijlgeneeskunde kan je hier zelf controle over houden en met kleine en eenvoudige stappen je gezondheidstoekomst positief beïnvloeden.

Dr. Van Branteghem Annaïk, Leefstijl- en preventieve geneeskunde

The future of medicine is here, it's just not widely distributed yet.

Wencel Top, Klinisch Bioloog en oprichter Fidlab

Inzicht in jouw leefstijl.

Met Fidlab en eenvoudige leefstijlaanpassingen til je jouw gezondheid en levenskwaliteit een stapje hoger.

Preventie en gezondheid

Preventie is de sleutel tot een goede gezondheid. Kleine, simpele aanpassingen verminderen het risico op chronische aandoeningen en optimaliseren je levenskwaliteit.

Je levenskwaliteit verbeteren

Een evenwichtige leefstijl, een betere gezondheid. Beweging, voeding, slaap, stressmanagement en sociale activiteiten hebben een duurzaam effect op jouw lichaam en geest.

Hoge prestaties volhouden of verbeteren

Fidlab pakt je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn aan. Een alomvattend model met als doel jouw volledige potentieel te bereiken en te benutten.